Понад 32 млн грн збитків: СБУ викрила схему з розкрадання "оборонки"

У Службі безпеки України заявили, що контррозвідка викрила механізм привласнення 32 млн грн Міноборони, організований за сприяння колишніх військових високопосадовців

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"У 2017-19 роках власник одного з чернігівських підприємств уклав із Міністерством оборони контракти на 100 мільйонів гривень. Один із договорів, зокрема, передбачав поставки пристроїв для систем захисту бойових гелікоптерів. У змові із колишніми високопосадовцями відомства, серед яких ексзаступник міністра, комерсант значно завищив вартість продукції. Таким чином учасники оборудки вивели та привласнили щонайменше 32 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У ході проведення низки санкціонованих обшуків у військових підрозділах відповідальних за закупівлю продукції, зокрема Києві, Харкові та Чернігові правоохоронці вилучили фінансову та платіжну документацію, печатки комерційних структур, задіяних у протиправних оборудках. 

"Кримінальне провадження розпочато за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - зазначили у прес-службі.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Наразі встановлено, що серед фігурантів справи ‒ діючий посадовець Міноборони.