У Китаї через новий вірус померли вже 9 людей

Станом на ранок середи, 22 січня, від нового коронавірусу в Китаї померли щонайменше 9 людей, ще 440 захворіли

Про це повідомляє видання "Reuters".

Національна комісія охорони здоров'я Китаю заявила, що в середу 440 осіб у 13 провінціях Китаю були підтверджені зараженням новим коронавірусом станом на вівторок з дев'ятьма смертельними наслідками. 

"Ще 2197 осіб, які контактували із зараженими, були ізольовані, 765 поки що звільнені від спостереження", - заявив журналістам заступник голови Національної комісії з охорони здоров'я Лі Бін, додавши, що вже є докази того, що вірус поширювався повітряно-крапельним шляхом.

Лі Бін заспокоює, що наразі немає доказів існування "суперпоширювачів" патогену.

Однак, генеральний директор Китайського центру контролю хвороб Ґао Фу розповів, що новий коронавірус адаптується та мутує, що ускладнює намагання взяти його спалах під контроль.

Оскільки Китай пообіцяв посилити запобіжні заходи в лікарнях, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повинна була провести в середу екстрену нараду, щоб визначити, чи є спалах нового коронавірусу глобальною надзвичайною ситуацією для здоров'я.

Вірус, що виник у центральному китайському місті Ухань у Хубеї наприкінці минулого року, поширився на китайські міста, включаючи Пекін, Шанхай та Макао, а також США, Таїланд, Південну Корею, Японію та Тайвань.

Новий коронавірус  викликає пневмонію і пов'язані з нею відповідні симптоми - лихоманку, кашель, задишку і утруднене дихання.