У Нафтогазу змінився склад наглядової ради

Наглядова рада НАК “Нафтогаз України” оновила склад правління компанії

Про це повідомила пресслужба “Нафтогазу”

До складу правління увійшли нові члени:

- директор з юридичних питань Нафтогазу Ярослав Теклюк;

- фінансовий директор групи Нафтогаз Петер ван Дріл;

- виконавчий директор з трансформації групи Нафтогаз Отто Ватерландер.

Також наглядова рада припинила повноваження членів правління компанії: Юрія Колбушкіна та Миколи Гавриленка.

Місця у складі правління зберегли голова правління Андрій Коболєв та перший заступник голови правління Сергій Перелома.

“Правління буде розглядати питання на рівні групи, які потребують обов’язкового рішення правління відповідно до статуту. У структурі групи Нафтогаз більшість операційних рішень ухвалюватимуть керівники дивізіонів та директори групи за напрямами. Наразі група Нафтогаз створила дивізіон Інтегрований газовий бізнес, дивізіон Нафта, дивізіон Технічне забезпечення та дивізіон Нова енергія. Нафтогаз вважає, що така нова структура допоможе пришвидшити реалізацію його стратегії, оскільки більше уваги приділятиметься запровадженню кращих світових практик, операційним цілям та підсумковим результатам”, - сказано у повідомленні.

Нафтогаз як єдиний акціонер також оновив статути АТ Укртрансгаз, АТ Укргазвидобування, АТ Укртранснафта, АТ Укрспецтрансгаз, АТ ДАТ Чорноморнафтогаз: колегіальні виконавчі органи (правління і дирекції) заміняються на одноосібні органи управління.

“Ключовим елементом трансформації групи Нафтогаз є принцип персональної відповідальності. Це рішення наглядової ради є наступним важливим кроком на шляху до трансформації: тепер повноваження відповідатимуть обов’язкам керівників. Рішення прийматимуться у прозорий спосіб, а керівники стануть більш підзвітними”, - заявив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.