Впровадження дорожніх карт НАТО у ЗСУ розпочнеться наприкінці січня, - Загороднюк

22 січня міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що з цього місяця Україна почне впровадження дорожніх карт переходу на стандарти НАТО

Про це міністр оборони України Андрій Загороднюк  заявив в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

За його словами, дорожні карти були узгоджені і підтримані Північноатлантичним альянсом. Йдеться про кілька сотень стандартів НАТО.

"У Брюсселі у нас були системні зустрічі, на яких ми домовилися про дорожні карта переходу на стандарти Альянсу. Перші дорожні карти вже будуть в січні, тому що там стандартів кілька сотень", - розповів Загороднюк.

Він зазначив, що кожна дорожня карта буде застосовуватися окремо за видами і родами військ, бо їх стан знаходиться на різному рівні.

"У деяких він такий (стан впровадження дорожніх карт - Ред.) що можна вже завтра проходити сертифікацію, в деяких її вже пройшли, наприклад, в Силах спеціальних операцій, а в деяких - необхідно будувати все з самого початку", - пояснив Загороднюк.

Також міністр оборони додав, що Військово-морські сили України на даний момент фактично відповідають критеріям НАТО, оскільки більшість персоналу проходили службу і навчання в структурах Альянсу.