Зеленський: завдання України - стати лідером Східної та Центральної Європи

Президент України Володимир Зеленський на Всесвітньому форумі у Давосі заявив, що Україна має амбітні плани - стати лідером у Східній та Центральній Європі

Повідомляє Еспресо.TV.
 
"Питання безпеки - надважливе для розбудови української економіки. В той же час наша філософія - перетворити свої проблеми на власну силу. Виклики, які постали перед нами, перед українцями - мобілізують нас і змушують рухатись швидше. Ми програмуємо себе на позитивне мислення. Ми програмуємо себе на амбітні задачі. Якою на вашу думку є задача для країни, що втратила частину своєї території та є далеко не найбагатшою? Стати лідером Східної Європи та Центральної Європи - це амбітні плани. Вважаєте, що це неможливо? Багато світових "єдинорогів" починали з божевільних ідей, кількома працівниками та офісами у власному гаражі", - сказав Зеленський.
 
Він зазначив, що за останні роки Україна зробила кілька кроків назад. 
 
"Але ми не відступили. Ми брали відстань для розбігу та рішучого економічного стрибка. Нова українська влада будує рівні правила гри для всіх - очищує судову систему, діджиталізує процеси, втілює життєво важливі реформи та схвалює життєво важливі закон", - сказав президент.
 
Він додав, що в Україні є все, щоб стати успішною країною - сприятливі кліматичні умови, вигідне географічне розташування, невичерпний аграрний та індустріальний потенціал та найцінніший ресурс -  креативні і талановиті люди.