Чверть мільйона під виглядом премій: справу екс-гендиректора ДП "Укрвакцина" скерували в суд

Прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишніх генерального директора та головного бухгалтера ДП "Укрвакцина" МОЗ Україна за фактом заволодіння 245 тис. грн держпідприємства

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишніх генерального директора та головного бухгалтера ДП "Укрвакцина" МОЗ Україна за фактом заволодіння коштами держпідприємства у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем". - йдеться у повідомленні.
 
Упродовж 2016 - 2017 років колишнім керівником ДП "Укрвакцина" МОЗ України за пособництва головного бухгалтера незаконно отримані кошти держпідприємства на суму 245 тис. грн під виглядом премій, надбавок та неправомірно завищеного посадового окладу.

За результатами проведеного слідчими ДФС у місті Києві досудового розслідування здобуто достатні докази для скерування обвинувального акту до суду за обвинуваченням експосадовців у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України відповідно.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків державному підприємству на майно обвинувачених накладено арешт.

Нагадаємо, колишньому гендиректору ДП "Укрвакцина" Андрію Макаренку у жовтні 2019 року повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України, тобто у заволодінні коштами держпідприємства у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.