"Викликає подив": В Ізраїлі спантеличені рішенням Зеленського

Керівництво ізраїльського меморіального комплексу Яд Вашем спантеличене у зв’язку з рішенням Володимира Зеленського передати місця своєї делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію

Як повідомляє Jerusalem Post, Зеленському пояснили, що люди, які пережили Голокост, з якими зв’язувалися в попередні дні, вже брали участь в меморіальних заходах і що в нинішній ситуації з іншими неможливо буде зв’язатися.

"Його рішення викликає подив, і дуже шкода, що він зробив такий крок на заході Зберігаємо пам’ять про Голокост для боротьби з антисемітизмом", - йдеться в заяві Яд Вашем.

Раніше повідомлялося, що Зеленський і члени його делегації вирішили передати свої місця на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію.

23−24 січня Зеленський відвідає з робочим візитом державу Ізраїль для участі в пам’ятних заходах в рамках Всесвітнього форуму Голокосту, присвяченого 75-й річниці визволення концтабору Аушвіц.

Програмою візиту також передбачені переговори Зеленського з керівництвом Ізраїлю і зустріч з представниками ізраїльських ділових кіл.