В InformNapalm розповіли про командира корабля, що брав участь в анексії Криму

22 січня волонтери спільноти InformNapalm встановили дані командира ВДК "Орськ", що брав участь в анексії Криму, ним виявився капітан другого рангу Андрій Скворцов

Інформацію про Скворцова волонтери InformNapalm оприлюднили на своєму сайті.

За словами інфоволонтерів спільноти, саме під командуванням Скворцова великий десантний корабель "Орськ" брав участь у анексії Криму.

"Важливо зазначити, що до цього часу цього російського офіцера не було в переліку (1, 2) військових службових осіб командного складу Збройних Сил та представників влади Російської Федерації, яким Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру. Тож звертаємося до держструктур України і закликаємо їх провести всі належні процесуальні дії", - заявили волонтери.

"В ході моніторингу відкритих джерел встановлено, що в інтерв'ю у вересні 2015 року на запитання журналіста, як довго Сергій Скворцов командує кораблем "Орськ", той відповів, що два роки. Отже, екіпаж ВДК "Орськ" саме під його командуванням брав участь в спецоперації захоплення Криму. Також в інтерв'ю сказано, що Скворцов нагороджений медаллю "За повернення Криму", – розповіли у InformNapalm.

Волонтери зазначили, що Скворцов закінчив військово-морське училище радіоелектроніки ім. Попова та Вищі спеціальні офіцерські класи ВМФ у м. Санкт-Петербург. Служив на кораблях ЧФ РФ:  “Очаков”, “Керч”, “Саратов”, “Орськ”. Військове звання – капітан 2-го рангу.

Нагадаємо, Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm встановила факт участі російського великого десантного корабля “Орськ” у спецоперації із захоплення Криму