Вбивчий вірус з Китаю та посилки з AliЕxpress: ВООЗ не вводить обмежень на переміщення товарів

Всесвітня організації охорони здоров'я наразі не вводить обмежень на переміщення людей і товарів між кордонами через спалах коронавірусу

Про це заявив голова представництва ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабіхт під час брифінгу щодо ситуації розповсюдження коронавірусної інфекції (nCoV), передає УНІАН.

"Ми можемо очікувати, що кількість випадків буде зростати найближчим часом. І для того, щоб краще бути підготовленим до надзвичайної ситуації у кожній країні працюють міжнародні медико-санітарні правила, за якими країна зобов’язана відзвітувати до ВООЗ про будь-який випадок, не зважаючи на те, чи є він підтвердженим", - заявив він.

Він додав, що наразі ВООЗ не рекомендує ніяких заборон для переміщення громадян і товарів між кордонами та для міжнародної торгівлі.

Головні рекомендації для громадян: добре мийте руки, консультуйтеся з лікарями, якщо ви погано себе почуваєте. 

У випадку, якщо у вас були контакти з хворими людьми, рекомендується зв'язатися з лікарем, не вживати не оброблені термічно продукти.

  • Влада Китаю вирішила призупинити всі авіарейси з 12-мільйонного міста Ухань і залізничне сполучення в зв’язку з поширенням небезпечного штаму коронавірусу.
  • У Китаї обмежили в'їзд і виїзд з міста Хуанган, що в провінції Хубей, у зв'язку з поширенням нового коронавіруса пневмонії.
  • Китай закрив третє місто через коронавірус.