ДБР схопило спецпризначенця Нацполіції, який зі спільником пограбував пенсіонерів

В ніч з 23 на 24 січня ДБР затримало поліцейського батальйону поліції особливого призначення та колишнього поліцейського Ізолятору тимчасового тримання, що разом із двома невідомими пограбували будинок пенсіонера на Одещині

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали діючого і колишнього поліцейських за фактом вчинення розбійного нападу з проникненням у житло". - йдеться в повідомленні прес-служби.

Повідомляється, що під час досудового розслідування було встановлено, що 23 січня 2020 року поліцейський батальйону особливого призначення ГУ Нацполіції в Одеській області та колишній поліцейський Ізолятору тимчасового тримання разом із двома невстановленими особами вчинили розбійний напад на будинок мешканця одного із сіл на Одещині з метою заволодіння його грошима постраждалого. Інформатором злочинної групи виступив також діючий правоохоронець.

"За результатами проведених невідкладних слідчих та розшукових дій, у ніч з 23 на 24 січня 2020 року правоохоронця та його колишнього колегу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - звітують правоохоронці.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області, оперативний супровід - Одеське управління ДВБ Нацполіції України.