Суд заарештував підозрюваного в оскверненні польських, угорських і єврейських пам'яток та пам'ятника бійцям АТО

23 січня за клопотанням Офісу генпрокурора обрано безальтернативний запобіжний захід тримання під вартою підозрюваному у скоєнні низки тяжких і особливо тяжких резонансних злочинів, який 18 місяців переховувався від слідства

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"У четвер, 23 січня 2020 року, за клопотанням Офісу Генерального прокурора обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою підозрюваному у скоєнні низки тяжких і особливо тяжких резонансних злочинів, який 18 місяців переховувався від слідства", - йдеться в повідомленні.

За даними слідчих, вказана особа підозрюється у причетності до підриву ручної гранати та хуліганських дій, що полягали в оскверненні могильного комплексу цадика Нахмана у 2016 році, підриву гранати РГД-5 на території Черкаського відділку поліції у 2017, підриву пам’ятника Угорському народу на Верецькому перевалі (межа Львівської та Закарпатської областей), що мало місце у 2017 році.

Також йому інкримінують розпалювання національної ворожнечі та ненависті, що мали місце в урочищі Гута Пенятська в Бродівському районі Львівської області і на території заповідника "Биківнянські могили", а також спаплюження юдейської релігійної святині - синагоги "Цорі Гільод" у м. Львові у 2017 році; вчинення хуліганських дій біля посольств США та Литви.

Слідство підозрює заарештованого у закінченому замаху на вбивство, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб, із застосуванням невідомого вибухового пристрою у м. Києві під час святкування Дня Незалежності у 2017 році.

Окрім того, слідство вважає його причетним до розфарбовування пам’ятника воїнам АТО, застосування вибухового пристрою біля пам’ятника воїнам АТО у 2017 році, підриву ручної гранати біля входу приймальні політичної партії "Національний корпус" у 2017 році.