В Україні не зафіксовано жодного випадку зараження новим коронавірусом, - Скалецька на нараді із Зеленським

Під час наради із президентом Володимиром Зеленським міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що жодного випадку нового коронавірусу в Україні не зафіксовано

Про це повідомляє Офіс президента України.

Міністр Зоряна Скалецька повідомила, що наразі в Україні не зафіксовано зараження цим вірусом. Виявлені випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

За словами міністра охорони здоров’я, постійно працює оперативний штаб з узгодження необхідних медичних та міжвідомчих дій.

"Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна", – сказала Скалецька.

Зеленський наголосив на необхідності покращити інформування громадян та сформувати чіткі рекомендації.

"Треба посилити комунікацію. Люди її не бачать. У новинах нам повідомляють лише статистику – де й скільки випадків. Але не кажуть, що нам потрібно робити. Необхідно сформувати рекомендації першочергових дій, які необхідно робити людям навіть у разі буденного сезонного захворювання на ГРВІ", – сказав Зеленський.