ФСБ призупинила слідство у справі українських моряків, - Полозов

Координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов повідомив, що Росія призупинила попереднє слідство у справі українських військових моряків, захоплених у полон у листопаді 2018 біля Керченської протоки

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Слідчий Слідчого управління ФСБ сповістив про ухвалене процесуальне рішення про призупинення попереднього слідства у справі військових українських моряків.Підстави і мотиви прийнятого процесуального рішення будуть відомі після отримання захистом копії постанови слідства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з Одеси до Бердянська для створення нової бази ВМС в Азовському морі. Вранці того ж дня російський військовий корабель здійснив таран буксира "Яни Капу" недалеко від Керченської протоки.

З екіпажу буксира ніхто не постраждав. Після цього російська сторона заблокувала прохід Керченською протокою. Українські кораблі простояли біля Керченської протоки до вечора 25 листопада і вирішили повернутися в Одесу. Після початку руху російські прикордонники почали переслідування українські судна, а після застосували зброю, напавши на них. Кораблі були захоплені, а 24 члени екіпажу взяті в полон.