Grammy 2020: перемога українки та тріумф Біллі Айліш

26 січня на 62-ій церемонії нагородження музичної премії Grammy Біллі Айліш перемогла у всіх головних номінаціях, українка Надія Шпаченко отримала нагороду в номінації "Найкраща класична збірка"

Про лауреатів премії Греммі-2020 повідомляється на сайті заходу .

Головною тріумфаторкою цьогорічної премії Grammy стала 18-річна американська співачка Біллі Айліш. Вона здобула перемоги у всіх головних номінаціях. ЇЇ назвали молодою виконавицею року. Найкращим альбомом став "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", найкращою піснею - "Bad Guy". Загалом Біллі Айліш отримала 6 статуеток, але й на цьому нагороди для її сім’ї не закінчилися. Старший брат співачки Фіннеас отримав нагороду, як найкращий продюсер некласичної музики.

 

Надія Шпаченко отримала нагороду в номінації "Найкраща класична збірка". "Poetry of Places" - проєкт Шпаченко, де вона виконує твори класичної музики, на створення яких композиторів надихала архітектура. 

Надія Шпаченко - українська піаністка, яка виїхала з України в 1991 році. Зараз мешкає у Сполучених Штатах і є професором фортепіано в Каліфорнійському державному університеті Помони.

Відео-трейлер альбому Надії Шпаченко "Poetry of Places":

Найкращим реп-альбомом визнали "IGOR" від Tyler, the Creator, у жанрі рок-музики звання найкращого отримав альбомом "Social Cues" від Cage the Elephant, а r`n`b альбомом року став "Ventura" від Anderson .Paak.

Серед альтернативної музики переможцем став альбом "Father of the Bride" від Vampire Weekend.

Найкращою метал-композицією визнали "7empest" від колективу Tool.