Коронавірус: Киргизстан та Монголія закрили кордон із Китаєм

Киргизстан закрив наземний кордон із Китаєм через загрозу коронавірусу, кордон також закрила Монголія

Про це на засіданні уряду Киргизстану 27 січня оголосив прем’єр-міністр Мухаммедкали Абилгазієв, повідомляє Радіо Свобода.

За словами чиновника, кордон був закритий ще 23 січня, але досі про це не повідомляли.

"Сьогодні немає жодної спроби проїзду через кордон як людей, так і продуктів. Особливо йдеться про КПП Торугарт – Іркештам", – розповів прем’єр.

У минулі роки кордон Киргизстану і Китаю також закривали на китайський Новий рік, але з боку Китаю. Цього року ініціатором закриття був саме Киргизстан.

Абилгазієв додав, що з 22 січня на всіх пунктах пропуску через кордон (авіаційних, залізничних, автодорожніх) людей, що прибувають у Киргизстан із Китаю обстежують тепловізорами, щоб виявити тих, у кого висока температура. 24 січня також було оголошено про заборону на ввезення в Киргизстан м’яса з КНР.

27 січня кордон із Китаєм також закрила Монголія. Узбекистан, Казахстан і Туркменистан поки що кордон не закрили, але посилили контроль над приїжджими з Китаю.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: <a data-cke-saved-href="https://t.me/espresotb rel=" href="https://t.me/espresotb rel=" nofollow"="" target="_blank">https://t.me/espresotb