Підозрюваному у контрабанді та відмиванні коштів Альперіну повернули "електронний браслет"

Ввечері 26 січня правоохоронці знову одягли на підозрюваного Вадима Альперіна "електронний бреслет", який з нього зняли близько 12 години дня

Про це повідомив адвокат підозрюваного Андрій Федур у Facebook.

Процесуальний керівник у справі контрабанди та відмивання, прокурор САП Роман Симків дав коментар журналістам видання "Українська правда", де повідомив, жодних правових підстав знімати "електронний браслет" з Альперіна не було, і найближчим часом його буде знову вдягнуто.

Він пояснив, що попередня ухвала про обрання Альперіну запобіжного заходу передбачає обов'язок носити "електронний браслет" протягом 2 місяців з моменту внесення застави, тобто до 2 лютого. Термін 25 січня, зазначений там, стосувався лише запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Альперін був на засіданні в четвер, де йому була вручена копія ухвали судді, яка передбачала, в тому числі, обов'язок носити "браслет". Якщо він дав згоду на зняття "браслету", то він порушив цю ухвалу", - заявив прокурор Спецільної антикорупційної прокуратури.

"Завтра САП і НАБУ будуть вирішувати два питання – реєстрація кримінального провадження щодо працівників поліції Одеси і подача до суду клопотання про стягнення з Альперіна застави у 70 мільйонів гривень за зняття "браслету", - додав Симків.

Прокурор САП підкреслив, що коли поліція знімає "електронний браслет" з підозрюваного, вона повідомляє про це прокурора, слідчого або детектива, однак у неділю жодного з представників обвинувачення повідомлено не було. Тим не менше, "браслет" було знято близько 12 години дня.

"Ця ситуація буде мати подальший розвиток. Бо такої зухвалості ще не проявляв жоден із підозрюваних, які фігурують у провадженнях САП", - зауважив Симків.

Адвокат підозрюваного Андрій Федур написав о 22:35 26 січня, що "браслет" знову на Альперіні.

"Щойно одягли", - прокоментував він.