Ракета влучила по посольству США в Іраку, троє постраждалих

По посольству США в столиці Іраку Багдаді невідомі випустили 3 ракети, одна з яких влучила в приміщення їдальні

Про це повідомляє "ВВС".

Одна ракета поцілила в кафе при посольстві, а дві інші впали поблизу.

Щонайменше троє людей постраждали, повідомили агентству Reuters джерела безпеки.

За теракт у посольстві жодне угрупування відповідальності не взяло.

Прем'єр-міністр Іраку Адель Абдул Махді в неділю засудив ракетний напад на посольство США в Зеленій зоні в центрі Багдаду.

"Ми заперечуємо продовження цих засуджених та позазаконних актів, які послаблюють державу та підривають її суверенітет", - йдеться в заяві Абдула Махді на його офіційній сторінці в Twitter.

Абдул Махді, головнокомандувач армії Іраку, заявив, що він наказав іракським силам розгорнутись і шукати нападників, а також розпочати розслідування інциденту, щоб заарештувати тих, хто вистрілив з цих ракет, йдеться в заяві.

Державний департамент США закликав уряд Іраку виконати свої зобов’язання щодо захисту американських дипломатичних установ.

Абдул Махді також підтвердив, що його уряд "зобов'язаний захищати всі дипломатичні представництва та вживати всіх необхідних заходів відповідно до закону".
 
Заява Абдула Махді з'явилася після того, як чиновник міністерства внутрішніх справ заявив, що три ракети "Катюша" приземлилися ввечері біля посольства США в сильно укріпленій Зеленій зоні.