СБУ затримала бойовика "ДНР", який 2 роки обстрілював позиції українських військ

У районі проведення операції Об’єднаних сил співробітники Служби безпеки України затримали бойовика терористичної організації "ДНР", який протягом двох років обстрілював позиції українських військ

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"із початком збройної агресії РФ проти України мешканець Горлівки приєднався до проросійських терористів. Як стрілець-гранатометник він входив до так званого "1 армійського корпусу ДНР" та брав активну участь у боях поблизу Горлівки у напрямку Торецька та вів обстріли з позицій "Шанхай" та "6\7". У 2016 році після отриманого поранення у голову бойовик був комісований. Шукаючи роботу, наприкінці 2019 року він прибув до Маріуполя, де його затримали правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

У межах відкритого кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.   Наразі обвинувальний акт щодо нього передано до Слов’янського міськрайсуду Донецької області.