Смертельний коронавірус: в Китаї припиняють міжміські автобусні перевезення

У Китаї влада Пекіна оголосила, що у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусу вводиться заборона на перетин автобусами кордонів китайської столиці

Аналогічні заходи озвучила адміністрація міста Тяньцзінь - заборона набуде чинності з понеділка, повідомляє Інтерфакс-Україна

Крім того, в Сіані (провінція Шеньсі) припиняються міжміські автобусні перевезення, а також туристичні поїздки на автобусах. Такі ж заходи торкнуться поїздок на таксі, крім тих, що стосуються міського аеропорту.

Провінція Шаньдун - з населенням близько 100 мільйонів чоловік - вводить заборону на в'їзд автобусів з інших провінцій країни. Відправлення автобусів на рейсах між містами самого Шаньдуна буде дозволено, якщо тільки на автовокзалах можна буде міряти температуру у пасажирів.

Міська влада Шанхаю тимчасово заборонила автобусам далекого прямування в'їжджати на територію міста і залишати її. Дані заходи в Шанхаї вступають в дію негайно.

Станом на північ 27 січня число людей, заражених коронавірусів в Китаї, досягло 2794 чоловік.

За добу через зараження загинули 24 людини.

Через спалах вірусу місцева влада скасували заходи з нагоди святкування Нового року за місячним календарем. У Шанхаї через епідемію не працює Діснейленд, а Cirque du Soleil скасував свої уявлення.

Також з'явилися дані про перші інфікованих на території Європи.

П'ять випадків зараження зафіксовано в США.