Трамп заперечує, що казав Болтону про затримку допомоги Україні через "справу Байдена"

Президент США Дональд Трамп заперечив, що говорив екс-раднику з національної безпеки Джону Болтону про зв'язок між затримкою військової допомоги для України і розслідуванням щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена

Про це глава Білого дому написав у Twitter.

"Я ніколи не казав Джону Болтону, що допомога Україні була пов'язана з розслідуванням діяльності демократів, зокрема Байдена. Взагалі-то, він ніколи не скаржився на це під час свого дуже публічного звільнення. Якщо Джон Болтон сказав про це, то лише для того, щоб продати книгу", - заявив Трамп.

За його словами, відсутність тиску на український уряд підтверджують стенограми і розмови з Президентом України Володимиром Зеленським, а також заяви української сторони.

"З огляду на все сказане вище, стенограми моїх дзвінків з Президентом Зеленським - які все підтверджують, крім того, президент Зеленський та міністр закордонних справ України заявили, що тиску та проблем немає. Крім того, я зустрівся з Президентом Зеленським в Організації Об'єднаних Націй (демократи сказали, що я ніколи не зустрічався) і надав військову допомогу Україні без жодних умов і розслідувань - і набагато раніше, ніж очікувалося. Я також дозволив Україні придбати протитанкові ракети Javelin. Моя адміністрація зробила набагато більше, ніж попередня адміністрація", - зауважив Трамп.