Боротьба з кнопкодавством: Київрада пропонує депутатам ВР протестувати сенсорну кнопку

Київська міська рада готова надати можливість депутатам Верховної Ради протестувати роботу системи для голосування Рада IV

Про це повідомляє пресслужба КМР.

Як зазначив секретар Київради Володимир Прокопів – із відповідною ініціативою звернувся Громадський рух Чесно. У КМР ідею підтримують і готові провести для парламентарів майстер-клас з функціонування сенсорної кнопки.

"Рада IV передбачає реєстрацію депутата Київської міської ради за допомогою спеціальної іменної картки, а процес голосування потребує натискання двох кнопок одночасно.  При цьому натискати ці кнопки необхідно весь час, поки триває процедура волевиявлення. Таким чином, це унеможливлює голосування за когось. Система передбачає і використання пультів, де можливо знайти та ознайомитись з порядком денним, а також записатися на виступ", - розповів Прокопів.

Загалом сенсорна кнопка успішно працює в Київраді з 2015 року та є найбільш дієвим кроком у подоланні кнопкодавства і політичної корупції. Вартість розробки технічного завдання, проєкту, саме обладнання та його монтаж коштували 13,6 млн грн.

Про дату тестування системи Рада IV депутатами Верховної Ради буде повідомлено додатково.