Через Brexit: Лондон втратив статус фінансової столиці світу

У зв’язку із Brexit Нью-Йорк остаточно змістив Лондон з позиції провідного фінансового центру світу

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на результати дослідження консалтингової компанії Duff & Phelps Global Regulatory Outlook

У дослідженні взяли участь 245 топ-менеджерів зі сфери управління активами, банківських та інших фінансових компаній з усього світу.

За останні два роки частка тих, хто вважає фінансовим центром світу Нью-Йорк, зросла до 56% (на 33 процентних пункти). Водночас, частка тих, хто вважає фінансовою столицею світу Лондон впала на 20 процентних пункти і склала 36%.

“Важко уникнути підозри, що три роки невизначеності з моменту референдуму про Brexit посприяли падінню Лондона”, - зазначила керуючий директор Duff & Phelps Монік Меліс.

Однак аналітики впевнені, що попри зміцнення позицій Нью-Йорка, скоро лідерство в цьому секторі перейде до мегаполісів в Азії - Гонконгу, Шанхаю та Сінгапуру.

За даними опитування, лише 22% респондентів вважають, що Лондон залишиться найбільшим фінансовим центром протягом найближчих п’яти років. Ще менша кількість опитаних вважає, що будь-яке європейське місто, включаючи Франкфурт, Париж і Дублін, зможе наблизитися до позиції лідера.