У Львові госпіталізували юнака, який приїхав з Китаю

У Львові госпіталізували юнака, який повернувся з навчання з Китаю. Перші аналізи свідчать про відсутність коронавірусу

Про це розповів заступник керівника Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут, інформує РБК-Україна.

За його словами, перші аналізи свідчать про відсутність коронавірусу з Китаю, але спеціалісти проводитимуть остаточні дослідження.

"Симптоматика у нього незначна, навіть температури немає, а хворий він з 23 числа, ще будучи в Китаї він відчув себе не зовсім добре - у нього з’явився нежить і кашель, але якихось інших симптомів не було", - розповів Когут.

Незважаючи на те, що юнак навчається далеко від міста Ухань, медики швидкої госпіталізували його й ізолювали в окремому боксі. Ретельні дослідження будуть проведені 28 січня.

Когут наголосив, що навіть якщо виявиться, що це саме коронавірус, то його "вогнище" вже локалізоване - юнак перебуває в боксованій палаті в інфекційному стаціонарі й "від нього вже ніхто не заразиться".

Він розповів, що 19-річний студент прилетів з Китаю до Варшави, звідки вже їхав до Львова автобусом. Зараз намагаються встановити і водія перевізника, і пасажирів, які контактували з хлопцем. Крім того, його мати зараз також в лікарні, однак без ознаків захворювання.