Окупанти зайняли позиції, з яких відійшли українські війська в зоні розведення під Петрівським, - Зінкевич

29 січня народний депутат України Яна Зінкевич повідомила, пославшись на українську сторону СЦКК, про зайняття окупантами позицій українських військових, з яких ті відійшли в рамках розведення військ

Про це повідомила народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Яна Зінкевич у Facebook.

"Російські війська і сепаратисти зайшли на наші колишні позиції в районі Петрівського. Вони на зайшли наші позиції! Це - офіційна заява УС СЦКК", - написала Зінкевич.

Окупанти одразу почали обстріл трасерами, які мають властивість займатись, коли потрапляють в об'єкт ураження.

“Метою таких дій може бути загострення ситуації на ділянці розведення, яка в подальшому може призвести до повернення військ на вихідні позиції до розведення або зайняття нових вигідних рубежів збройними формуваннями РФ у зазначеному районі”, - процитувала Зінкевич повідомлення УС СЦКК.

В СЦКК повідомили наступну інформацію:

"26 січня російсько-окупаційні війська влаштували збройну провокацію на ділянці розведення сил у Петрівському, щоб "підставити" українських військових і звинуватити їх у порушенні домовленостей. Диверсанти зайшли на місця, де до розведення розміщувалися  підрозділи Об’єднаних сил, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями у бік збройних формувань РФ".