Рух автотранспорту через Подільсько-Воскресенcький міст відкриють до кінця року, - Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу триває і до кінця цього року автосполучення між лівим та правим берегами відкриють

Про це передає прес-служба Кличка.

"Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу активно триває і взимку. Вже завершили процес монтажу верхніх тимчасових опор. І ми починаємо новий, важливий етап – встановлення натяжних тросів, що забезпечуватимуть надійність конструкції мосту, розрахованого на автосполучення та лінію метро", - розповів Кличко.

Зазначається, що до початку квітня цього року Київ має отримати 68 тросів, 4 з них вже надійшли на будівництво. Роботи з їх встановлення розпочнуть в травні цього року. 

"Також триває процес зварювання металоконструкції частини мосту в напрямку Подолу. За кілька місяців за допомогою кранів її встановлять на місце. І за кілька місяців підрядники обіцяють добудувати частину перегону мосту від дамби Русанівських садів до нового шляхопроводу через залізницю на лівому березі. Там триває процес бетонування опор", - повідомили у прес-службі мера.

За словами Кличка, проектна пропускна спроможність нового мостового переходу становитиме 60 тисяч авто на добу. 

"Сьогодні добова інтенсивність руху автотранспорту п’ятьма мостами через Дніпро у Києві складає близько 300 тис. авто. І в "часи пік" пропускна спроможність мостів перевищується майже у 3 рази", - сказав він.

Він додав, що місто в повному обсязі фінансує такий великий об’єкт.

"Близько 3 мільярдів гривень плануємо виділити в 2020-му. Наприкінці цього року ми відкриємо автосполучення ним і після цього розпочнемо будівництво гілки метро на Троєщину", - додав Кличко.