СБУ вивела на підконтрольну територію "ексміністра "ДНР"

Контррозвідники у ході спецоперації вивели на підконтрольну українській владі територію одного з колишніх "міністрів вугільної промисловості "ДНР"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що псевдопосадовець регулярно відвідував засідання "уряду ДНР" та приймав активну участь у формуванні внутрішньої політики "профільного міністерства".  Він, зокрема  здійснював регулювання діяльності підприємств вугільновидобувної промисловості та розподіл енергетичних ресурсів на тимчасово окупованих територіях Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після усунення з посади зловмисник розпочав  у "ДНР" власний бізнес, намагався дистанціюватись від роботи в "уряді" псевдореспублики та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію. Він повернувся у мирні райони України завдяки спецоперації, розробленій СБУ. 

Після виведення з так званої "ДНР" він офіційно оформив відповідну заяву до СБ України, в якій повідомив про свою участь у функціонуванні незаконно сформованих на окупованих територіях "органів влади". 

"Ексміністр" також засвідчив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області як "радники", у організації злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів РФ виділених для функціонування об’єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспубліки.

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України", - йдеться у прес-службі.

Тривають слідчі дії.