Тюремники РФ заявили, що політв'язень із Криму Гафаров не потребує медичної допомоги

Управління ФСВП Росії в анексованому Криму заявило, що фігурант другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір", політв'язень Джеміль Гафаров не потребує медичної допомоги

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"У ЗМІ була опублікована інформація про те, що підозрюваний Джеміль Гафаров, що перебуває в СІЗО-1, терміново потребує медичної допомоги, яка йому не надається. Дані відомості не відповідають дійсності", – йдеться в повідомленні.

Тюремники РФ стверджують, що Гафаров "систематично спостерігається лікарем-терапевтом за наявними захворюваннями, неодноразово оглядався вузько-спеціалізованими профільними лікарями, вивозився до лікарні".

"Зараз загальний стан Гафарова Д. задовільний, екстреної медичної допомоги не потребує. Консультації лікарів філії медичної частини слідчого ізолятора отримує в повному обсязі, необхідними медичними препаратами забезпечений. Співробітниками медичної частини підготовлені документи на вивезення підозрюваного для проведення консультації лікарями фахівцями. Вивіз буде здійснено в плановому порядку", – зазначили у відомстві.

За повідомленням ФСВП, співробітниками медичної частини щодня здійснюються обходи камер слідчого ізолятора для своєчасного надання медичної допомоги, прийому скарг і заяв від ув'язнених в установі осіб.

Нагадаємо, що омбудсвумен Людмила Денісова писала, що Джемілю Гафарову відмовлено у скасуванні рішення суду першої інстанції про продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А також зазначала, що кримський татарин має хронічні захворювання нирок 4 стадії та страждає на ішемічну хворобу серця. Зважаючи на стан його здоров'я, рішення суду може стати фатальним для громадянина України та призвести до смерті.