В Україні посилили відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки

Уряд встановив нові штрафи за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки. А за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками, ввели кримінальну відповідальність

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. 

“Відтепер мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складатиме 510 грн, а максимальний - 8500 грн”, - йдеться в повідомленні.

Раніше штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб - від 34 до 170 грн. 

“Посилення відповідальності має підвищити рівень правової і громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей”, - зазначив Гончарук.

Також він зазначив, що нині уряд розглядає можливість законодавчо врегулювати обов'язковість виділення грошей з державного та місцевих бюджетів на заходи з протипожежної безпеки. В уряді планують, що це знизить ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладах освіти і охорони здоров’я.