Білий дім заборонив Болтону публікувати мемуари через розголошення "цілком таємних" даних

Білий дім офіційно застеріг Джона Болтона від публікації мемуарів про роботу на посаді радника президента США з нацбезпеки

Про це повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

Книга під назвою Кімната, де все сталося: мемуари про Білий дім (The Room Where It Happened: A White House Memoir) повинна вийти в середині березня, але уривки з неї вже злили газеті The New York Times.

Відповідно до джерел CNN, Білий дім послав Болтону "офіційну погрозу", щоб перешкодити йому видати книгу, яка вже наробила шуму.

Агентству Reuters вдалося ознайомитися з листом Білого дому. Згідно з повідомленням, адміністрація Трампа вважає, що чернетка книги Болтона містить відомості з грифом "цілком таємно" і не може бути опублікована.

"Відповідно до федерального закону і угоди про нерозголошення, яку ваш клієнт підписав для отримання доступу до секретної інформації, рукопис не може бути опубліковано чи іншим чином розкрито без видалення цієї секретної інформації", - йдеться в листі.

Згідно з уривками з книги Болтона, президент США Дональд Трамп пов’язував надання багатомільйонної військової допомоги Україні з розслідуванням щодо його політичних опонентів.

Трампа, як пише Болтон, цікавило розслідування українських правоохоронців діяльності компанії Burisma, де працював син Джо Байдена.