Контррозвідка СБУ затримала терориста з батальйону "Призрак"

30 січня в СБУ доповіли про затримання бойовика терористичного угруповання "Призрак", який воював проти України в 2014 під Сіверськом

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Бахмутського району відбував покарання за крадіжку в одному з місць позбавлення волі на Донеччині. Після звільнення у червні 2014 року чоловік приєднався до терористів "ДНР". Бойовики доручили йому нести "бойові чергування" на блокпостах у районі міста Сіверськ", - йдеться в повідомленні.

В СБУ розповіли, що після звільнення населеного пункту силами Антитерористичної операції влітку 2014 року втік від бойовиків та тривалий час переховувався на території Російської Федерації.

Наприкінці 2019 року чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію Донеччини та у січні 2020-го був встановлений і затриманий контррозвідниками СБУ.

У ході досудового розслідування колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності).