Нафтогаз може залишити без газу 18 міст України через борги

Наприкінці січня 2020 року 18 виробників тепла не виконують вимоги за розрахунками для отримання газу в рамках ПСО

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Наразі у групі ризику залишаються 18 боржників при загальній кількості тепловиробників (на момент завершення минулого опалювального сезону) 1316 підприємств. Більшість боржників - ОСББ, які обслуговують споживачів в межах одного або кількох будинків. Але відсутність тепла навіть в одному будинку це вже надзвичайна ситуація. Постачальники, які знаходяться під загрозою відключення, ще мають час запобігти цьому", - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, станом на 29 січня 2020 року, таким підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу з 1 лютого в рамках ПСО необхідно сплатити понад 406 млн грн.

"Нафтогаз" не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежним чином виконують графік розрахунків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за останні п’ять днів кількість боржників зменшилася на 19 підприємств. Половина боржників-постачальників тепла змогла сплатили необхідний мінімальний платіж за використаний газ й уникли ризику відключенням від газопостачання.