Підпал авто кореспондентки "Радіо Свобода" у Львові є черговим викликом громадянському суспільству, - Синютка

Підпал авто кореспондента "Радіо Свобода" Галини Терещук - це новий виклик на перевірку громадянського суспільства

Про це народний депутат фракції "Європейської Солідарності" Олег Синютка заявив у себе Facebook.

"Це явний кримінал. І тому що це Галина Терещук. І тому що це "Радіо Свобода". І тому що саме сьогодні приїжджає держсекретар США", - наголосив політик.

Депутат додав, що розраховує на оперативне і неупереджене розслідування правоохоронними органами цього ганебного злочину.

"Питання честі влади і правоохоронних органів розкрити злочин. Важливо знову не знайти якогось «чергового» атовця чи волонтера як це, за дивним збігом обставин, буває тепер, а викрити замовників, бо злочин навряд чи побутовий", - зазначив політик.

"А нам всім треба зімкнути лави, бо це злочин не тільки проти людини, а це явний виклик українській спільноті", - підкреслив Олег Синютка.

Терещук розповіла "Прямому", з чим може бути пов’язаний інцидент.

"Я не займаюся нічим, крім журналістики. І що стало причиною підпалу? Я виключаю якісь побутові моменти, тому що ні з чим таким не пов’язана, і ні з ким не є у конфлікті. Чи це журналістська діяльність, сому це зроблено, з якою метою, чи залякування, чи не залякування? Я сама хочу дізнатись відповіді на ці запитання. Я не маю на сьогоднішній день, на сьогоднішній момент якоїсь однієї, чи двох, чи трьох версій, чому це сталося. Просто не маю відповідей на ці запитання – хто там що читає, кого це ображає. Є чітка інформаційна політика "Радіо Свобода", тому я не можу зрозуміти, для чого це було зроблено", - заявила Терещук.