Перша леді провела "наради" з очільниками ОДА та міністром освіти

31 грудня дружина президента Олена Зеленська провела "наради" з очільниками Черкаської та Київської обласних державних адміністрацій та міністром освіти Новосад з питань харчування в школах

Про це повідомляє пресслужба президента України.

Дружина президента України Олена Зеленська обговорила з головами Черкаської та Київської обласних державних адміністрацій ініційований нею проєкт з упровадження здорового харчування в українських школах

В пресслужбі повідомляють, що під час Skype-наради Олени Зеленської з керівником Черкаської області Романом Боднаром йшлося про перебіг підготовки пілотного проєкту, який має на меті забезпечити в раціоні дітей достатню кількість молочних та кисломолочних продуктів. 

В пресслужбі розповідають, що ідея проекту виникла під час грудневого візиту Олени Зеленської до черкаських закладів освіти. Тоді дружина Президента спілкувалася з батьками школярів та взяла участь у круглому столі "Здорова школа" з головами об’єднаних територіальних громад, директорами сільських шкіл і представниками районного відділу освіти.

Очільник черкаської ОДА Боднар розповів Зеленській про потребу зосередитися на технічному оснащенні їдалень, зокрема харчоблоків.

До зустрічі Олени Зеленської з головою Київської обласної державної адміністрації Олексієм Чернишовим приєдналася міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Обговорювали ситуацію зі шкільною освітою в області в цілому, плани щодо будівництва нових шкіл та організації опорних, поточний стан системи шкільного харчування.

Керівник Київщини наголосив на забезпеченні шкіл якісною водою. У підсумку очільник ОДА і дружина президента домовилися приділити цьому питанню окрему увагу під час аудиту, який запланували провести для оцінки поточного стану та рівня задоволення шкільним харчуванням.

За результатами аудиту будуть визначені школи, які потребують першочергових дій, а також найкращі практики, які варто масштабувати на рівні області.

Крім того, торкнулися питання нестачі місць у дитячих садочках. Ганна Новосад розповіла дружині Зеленського, що Міністерство освіти і науки наразі розглядає можливість для батьків малюків отримувати ваучери в приватні садочки, якщо у державних бракує місць.

Сторони обговорили відкриття корпусу-довгобуду школи № 1 у місті Вишневому.

Прес-служба розповіла, що учні та батьки звернулися до Олени Зеленської з проханням особистого втручання.

Будівлю школи почали зводити ще 12 років тому, але приміщення ніяк не може офіційно запрацювати. Олексій Чернишов повідомив, що корпус фактично готовий та обладнаний, процедура реєстрації Державною архітектурно-будівельною інспекцією на фінальній стадії. Очільник Київщини запевнив Зеленську, що школу відкриють вже наступного місяця.