Ясько пояснила, чому Льовочкіну не можуть виключити з делегації у ПАРЄ

Нардепа ОПЗЖ Юлію Льовочкіну не можна виключити з української делегації в ПАРЄ, незважаючи на її голосування на підтримку повернення РФ в Асамблею

Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава української делегації Єлизавета Ясько.

"Щодо Льовочкіної в делегації в ПАРЄ або усім, хто запитує "чому Ясько не виключає Льовочкіну з делегації за її голосування в ПАРЄ". Згідно з правилами ПАРЄ, кожна делегація національних парламентів створюється за квотним принципом з представників усіх фракцій. Це є обов'язковим принципом при формуванні делегації і якщо ця умова порушується - повноваження не затверджуються. Ні я, ні хто інший не має права включати або виключати когось з делегації", - написала вона.

Також Ясько підкреслила, що відповідно до принципу вільного мандату, кожен член делегації має право голосувати на власний розсуд, а делегація формується з усіх парламентських сил.

“Я не даватиму оцінку вчинку пані Юлії, ця справа її партійних босів і виборців. Відмічу, що інші 11 членів делегації, у тому числі і я, проголосували проти усіх рішень по поверненню Росії в ПАРЄ", - резюмувала голова постійної делегації України в ПАРЄ.