Підвищував голос: Клімкін розповів, як Путін поводиться під час переговорів

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, як президент Росії Володимир Путін поводився під час переговорів

Про це Клімкін розповів у інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Клімкіна, Путін переважно веде переговори самостійно і лише у окремих випадках радиться із помічниками.

"Путін веде переговори сам. Дуже-дуже рідко щось йому каже Лавров. Може він один раз до себе Суркова покликати. В принципі, він переговори сам, все тримає сам. У нього є своя лінія. І якщо він щось вирішив, його відтягнути від цієї лінії дуже-дуже складно. Тобто це його, якщо хочете, особисті переконання, якщо у нього є особисті переконання в своїй позиції, не має значення", - розповів Клімкін.

Водночас, він пригадав, що Путін під час переговорів у Мінську виявляв емоції та підвищував голос, проте до лайки не вдавався.

"Він підвищував голос. Він почав говорити більш емоційно. Тобто це було. Це я дуже добре пам’ятаю по Мінську. Я не пам’ятаю, щоб він переходив на "ти", до речі. Але там були ж зустрічі і в іншому форматі. У Мінську, наприклад, були зустрічі у форматі тільки лідерів. І, власне, самі Мінські домовленості погоджувалися у форматі лідерів", - сказав Клімкін.