Росія відмовила у посадці літаку із евакуйованими з Китаю громадянами Німеччини

Росія відмовила у посадці літаку із евакуйованими через спалах коронавірусу в китайському Ухані громадянами Німеччини та інших країн

Про це заявила міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, повідомляє DW.

Вона пояснила, що Росія послалася на "брак ресурсів" в своїх аеропортах. Міноборони і МЗС Німеччини має намір найближчим часом з'ясувати, чи були інші причини для відмови.

Літак бундесверу Airbus A310 з більш ніж 120 громадянами Німеччини та інших країн на борту вилетів з Уханя у Франкфурт-на-Майні 1 лютого. Спочатку він планував зробити зупинку в Москві. За словами глави Міноборони Німеччини, Росія дала дозвіл на політ над своєю територією і обіцяла дозволити посадку в одному з аеропортів для дозаправки і зміни екіпажу. В якому саме аеропорту планувалася посадка, не повідомляється.

Після того, як стало відомо про відмову, літак був перенаправлений в Гельсінкі, де здійснив посадку о 13:40 за місцевим часом. Після дозаправки переліт до Франкфурта-на-Майні був продовжений.

Після прибуття евакуйовані тимчасово будуть розміщені в казармах ВПС Німеччини в містечку Гермерсхайм. Повернення з Уханя було для всіх добровільним і проводиться з ініціативи МЗС Німеччини.

За інформацією видання Bild am Sonntag (BamS), серед евакуйованих - 108 громадян Німеччини, 34 китайця, один болгарин і один громадянин США. Німецькі пілоти, які повинні були змінити колег в Москві, прилетіли до столиці Росії ще 30 січня. Німецькі спецслужби вважають відмову Росії надуманою відмовкою.