Британія після Brexit не має наміру дотримуватися стандартів ЄС

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що після Brexit його країна не повинна дотримуватися стандартів Євросоюзу в області захисту навколишнього середовища, прав трудящих і державних економічних субсидій

Про це йдеться в оприлюднених уривках промови Джонсона, з якою він збирається виступити перед підприємцями, повідомляє Bloomberg.

Очікується, що в цьому виступі Джонсон розкриє цілі, яких він постарається досягти на майбутніх переговорах про подальший розвиток відносин між Лондоном і Брюсселем.

За даними агентства, Джонсон збирається заявити, що на переговорах з Євросоюзом він хотів би досягти угоди рівня торговельної угоди з Канадою, однак буде готовий задовольнитися і більш загальним договором, таким, як і торговельна угода з Австралією.

Джерело агентства розповіло, що команда Джонсона буде готова покинути переговори і без угоди. Це буде означати, що торгові відносини між Британією та ЄС після завершення перехідного періоду в кінці 2020 року буде регулюватися загальними правилами Світової організації торгівлі (СОТ).

Джонсон в черговий раз підкреслить, що в разі встановлення з Євросоюзом торгових відносин, подібних до тих, що прописані в торговельну угоду з Канадою, Британія не буде визнавати над собою юрисдикцію європейських судів і дотримуватися інших стандартів ЄС.

31 січня, о 23:00 за місцевим часом Велика Британія завершила своє 47-річне членство в Євросоюзі.