Чиновника Держрезерву взяли під варту з заставою 2,1 млн грн за спробу підкупу начальства

Начальника управління Державного агентства резерву України взяли під варту за хабар у $40 тис. голові Держрезерву

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикрупційної прокуратури.

Начальник управління Державного агентства резерву України намагався підкупити голову Держагентства резерву за 40 тисяч доларів, аби той не звільняв керівників суб'єктів господарювання із посад, які вони обіймають.

"Посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву, за не звільнення їх із займаних посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву у їхній подальшій діяльності", - розповіли у прокуратурі.

За даними слідства, чиновник налаштував схему особистого збагачення та отримував частину від неправомірної вигоди, одержаної від керівників суб’єктів господарювання. Основним аргументом щодо необхідності надання йому хабаря, який наводив посадовець керівникам підприємств було те, що у зв’язку з призначенням нового голови Держрезерву, їхнє залишення на посаді директорів можливе лише за умови надання йому грошових коштів для подальшої передачі голові Держрезерву.

Посадовцю повідомили про підозру 1 лютого. Наступного дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2,1 млн грн.