Дубілет заявив про "різкий стрибок" в наповненні бюджету від податку на алкогольні напої

Впродовж 2019 року від акцизного податку за лікеро-горілчані вироби до бюджету надходило менше коштів, ніж у 2018, однак за останні два місяці відбувся "різкий стрибок" - приблизно під 400 млн грн додатково за два місяці

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет у своєму Telegram-каналі. 

"Ділюся цікавим графіком. Останні кілька місяців ми ведемо боротьбу з тіньовим ринком алкоголю. Нагадаю, тема важлива. Українці труяться. Чорний ринок призводить до корупції. Бюджет недоотримує значні кошти", – йдеться у повідомленні.

За словами Дубілета, одним з індикаторів успішності цієї боротьби є надходження в бюджет від акцизного податку за лікеро-горілчані вироби.

"Власне, графік про це. Як бачите, в 2019 році в бюджет надходило стабільно менше, ніж у 2018. Однак останні два місяці ми бачимо різкий стрибок - приблизно під 400 млн грн додатково за два місяці", – пояснив він.

Міністр зауважив, що до такого стрибка призвели декілька факторів.

"В Укрспирті, який зараз готується до демонополізації, з'явилося нове керівництво (Сергій Блескун). Відбувається кадрове оновлення в податковій міліції та інших силових органах. Ми почали взаємодіяти з бізнесом по відпрацюванню нелегальних учасників (цікаво, що всі назви і адреси завжди були добре відомі)", – написав Дубілет.

Він наголосив також, що цього року детінізація ринку має продовжитись.

"З одного боку, маємо закінчити перезавантаження ключових органів. З іншого боку, на боротьбу будуть кинуті технології - від лічильників на виробниках спирту до електронної акцизної марки, про яку я нещодавно писав", – підсумував він.