Колишнього кандидата в депутати від "ОПЗЖ" з 5-ма паспортами Торнера оголосили в розшук

Національна поліція України оголосила в розшук колишнього кандидата в депутати Верховної ради від партії "Опозиційна платформа - За життя" Дмитра Торнера за підробку паспортів

Про це повідомило видання "РБК-Україна" з посиланням на перелік розшукуваних осіб на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Повідомляється, що Торнеру висунуто підозру у ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів) Кримінального кодексу. Також йому заочно обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в 2019 році Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Дмитра Торнера (№44 у списку партії "Опозиційна платформа - За життя"), виключивши його з виборчого списку.

Підставою виключення стало можливе незаконне оформлення кандидатом у нардепи Торнером низки паспортних документів, що може свідчити про його незаконне перебування в громадянстві України.

Тоді ж міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов звернулися до глави ЦВК Тетяні Сліпачук з інформацією про кандидата Торнера, який фігурує в декількох кримінальних провадженнях і сфальсифікував відомості про себе.