Мінсоцполітики донарахує субсидії за доставку газу автоматично

Перерахунок розміру пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних платежів в Україні, через відділення послуги з розподілу газу від вартості самого блакитного палива, в лютому пройде автоматично

Про це йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики. 

"У лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично, без необхідності додаткового звернення громадян - за січень і лютий 2020 року", - йдеться в повідомленні. 

За інформацією заступника міністра Віталія Музиченко, в кінці грудня минулого року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила окремий тариф на послугу розподілу природного газу. У зв'язку з цим, отримувачам пільг та субсидій надійшли нові платіжки із зазначенням повної вартості до оплати за послугу з розподілу природного газу, адже згідно із Законом "Про житлово-комунальні послуги" це є складовою оплати комунальних послуг. 

"Через те, що відповідні рішення НКРЕКП набрали чинності лише з початку цього року, ми в лютому проведемо донарахування розміру пільг та субсидій, з урахуванням нової послуги з розподілу природного газу, автоматично за два місяці 2020 року. 

Звертаємо увагу, що відповідні донарахування будуть здійснені без додаткової потреби звернення громадян", - сказав Музиченко.