"Можна бути молодим за віком, а за культурою - у середньовіччі": вчений-соціолог відповів "слузі" Богуцькій на "дєдушку"

Український соціолог, доктор філософських наук, професор, заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха вважає, що під час полеміки з опонентами потрібно дотримуватися культури спілкування і не переходити на особистості

Про це він заявив в ефірі програми Громадського радіо.

"Для мене це неприємне, але, до речі, це другорядна справа. Тут тільки єдине - це рівень культури. Я б хотів наголосити на одній деталі - це полеміка. Полеміки можуть бути будь-якими – гарячими, завзятими, але ніколи не треба переходити на особистості, особливо переходити на певні ознаки - за віком, статтю, етнічним походженням, станом здоров’я і так далі. Це вже у світі всі порядні люди давно зрозуміли. І минулим є саме ось такий підхід - коли людина каже, що "оцей дід стоїть  і щось говорить". Яка різниця - хто говорить? Бо важливо - що говорить… Така культура спілкування - з минулого. І про це я хочу наголосити - що можливо бути формально молодим за віком, а за культурою - бути у далекому минулому, у середньовіччі. І це треба, щоб люди розуміли - що це не залежить від віку…", - сказав Головаха, коментуючи висловлювання “слуги народу” Єлизавети Богуцької.

Нагадаємо, що нардеп від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька назвала "дєдушкой" вченого-соціолога, професора Інституту соціології НАНУ Євгена Головаху, а його коментар щодо проведеного уряду підрахунку населення без опитування українців назвала "трешем".