В Дніпрі судитимуть 3 патрульних за побиття затриманих

3 лютого до суду скерували обвинувальний акт стосовно трьох співробітників Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області через побиття 59-річної жінки та її сина з інвалідністю при затриманні

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). За статтею поліцейським загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

В ДБР розповіли, що у квітні 2019 року патрульні затримали та доправили до райвідділу 59-річну жінку та її 35-річного сина з інвалідністю 3 групи, на яких скаржилися сусіди за начебто порушення громадського порядку.

"У відділі поліції, правоохоронці до жінки та її сина застосували фізичну силу. Одягнувши кайданки, один із поліцейських, сів на спину чоловіку, викручував пальці на руці та наносив удари в обличчя. Літню жінку поставили на коліна та силою заводили її руки за спину. Коли жінка вже лежала обличчям до підлоги, патрульні кілька разів ударили її у тулуб та передпліччя", - йдеться в повідомленні.

У ДБР додають, що за висновком судово-медичної експертизи, потерпілі отримали легкі тілесні ушкодження.