Ердоган висунув ультиматум військам Асада в Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав війська Башара Асада відступити за лінію турецьких спостережних постів в провінції Ідліб до кінця цього місяця, в іншому випадку турецькі сили їх витіснять самі

Про це повідомляє Hurriyet.

За словами Ердогана, зараз 2 турецьких пости перебувають за лінією фронту сирійського уряду. "Якщо режим не відступить, Туреччина буде змушена взяти справу в свої руки", - сказав він.

Він також зазначив, що турецькі війська мають право на самооборону в Ідлібі.

В рамках угоди, підписаної в Сочі в 2018 році з Москвою, Туреччина створила 12 спостережних постів в Ідлібі. Ця провінція – останній оплот сирійської опозиції, яку підтримує Анкара. Війська президента Башара Асада у конфлікті підтримує Росія.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Туреччини заявили, що в результаті обстрілу сирійськими урядовими силами в районі провінції Ідліб загинули як мінімум четверо турецьких військових, ще п'ять отримали поранення.

Як зазначив президент Туреччини Реджеп Ердоган у відповідь Туреччина здійснила удари по 54 сирійських об'єктах, в результаті були ліквідовані 76 сирійців.