Кримські політв'язні: адвокат Гафарова спростував слова російського омбудсмена

4 лютого адвокат фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова спростував заяву підконтрольного Росії "омбудсмана Криму" Лариси Опанасюк про те що його підзахисний не скаржиться на здоров'я

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

Як повідомив Яхін в коментарі виданню, він сумнівається в тому, чи дійсно "омбудсман Криму" Опанасюк відвідувала його підзахисного в СІЗО.

"Востаннє я відвідував Джеміля Гафарова в слідчому ізоляторі в п’ятницю, 31 січня, одразу після судового засідання. Тоді Джеміль мені нічого не говорив про те, що його нібито відвідував омбудсмен. Та й коли вона могла відвідати Джеміля, якщо весь тиждень він був на медобстеженні. Його вивозили щодня, починаючи з вівторка. Я цій заяві не вірю з однієї простої причини: я звертався до омбудсмена безліч разів і кожного разу отримував відповіді на кшталт: ваше звернення прийняте до розгляду або перенаправлене в іншу інстанцію", - розповів адвокат.

Адвокат Рифат Яхін заявив, що належне лікування Гафаров не отримував з часу свого арешту.

"Особливо цинічно з боку омбудсмана заявляти, що у Джеміля Гафарова все у порядку зі здоров’ям. Хвора нирка при ньому, хворе серце при ньому. Ніхто пересадку органів в СІЗО йому не зробив. Належним чином медичну допомогу йому не надають. Постає питання, тоді як він може почуватися нормально?", – сказав адвокат.