Нардепа Федину викликають в ДБР для вручення підозри

5 лютого в Офісі генерального прокурора повідомили, що за дорученням очільника відомства Руслана Рябошапки ДБР викликає народного депутата Софію Федину для вручення підозри на 6 лютого

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За дорученням Генерального прокурора 3 лютого 2020 року слідчим Державного бюро розслідувань з дотриманням вимог ст. 135 КПК України на 6 лютого 2020 року викликана народний депутат України Федина Софія для проведення процесуальної дії - вручення письмового повідомлення про підозру", - йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

В прес-службі додали, що повістка про виклик направлена за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи.

На новину про виклик Федини відреагував народний депутат від "Європейської солідарністі" Андрій Парубій:

"Завважте: Державне бюро розслідувань! Яке повинно займатися корупціонерами, викриттям тіньових схем, зрештою – протидією ворогам України, відкриває справу проти патріота, волонтера, опозиційного народного депутата з команди "Європейської Солідарності".

Депутат заявив, що влада викликала Софію Федину, тому що боїться опозиції.

Пізніше депутати "Європейської Солідарності" оголосили спільну відозву з трибуни Верховної Ради.

  • Нагадаємо, обговорюючи розмову Зеленського з добровольцями в Золотому, Федина і волонтер Маруся Звіробій висловили припущення, що під час однієї з таких поїздок президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху. "Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли", — сказала Федина.
  • 1 листопада стало відомо, що справа народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини, яка розкритикувала спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями, буде розслідуватися Державним бюро розслідувань
  • Нагадаємо, вранці 28 листопада 2019 року слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтерки і добровольця Марусі Звіробій.