Рада хоче провести інвентаризацію всіх лісів України: закон пройшов перше читання

Верховна рада прийняла за основу законопроєкт про зміни до Лісового кодексу України з задля проведення національної інвентаризації лісів

За проєкт закону №2379 про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів проголосували 374 народні депутати.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що обсяг бюджетних коштів, необхідний для проведення національної інвентаризації лісів, визначено в розмірі близько 9 млн грн щорічно. У тому числі 2 млн на утримання постійного персоналу державної спеціалізованої організації та 3 млн - на оплату праці тимчасових працівників, які будуть проводити обстеження лісів.

"Розрахунковий рівень необхідних витрат змінюється від 7,7 млн ​​грн до 12,6 млн грн в окремі роки, що обумовлено необхідністю придбання програмного забезпечення, приладів, обладнання та автомобільної техніки", - зазначено в пояснювальній.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань екологічної політики та природокористування рекомендував Верховній раді прийняти законопроєкт №2379 за основу в першому читанні.