Яремчук відмовився від переходу до топ-чемпіонату заради Євро-2020

Форвард збірної України та бельгійського "Гента" Роман Яремчук відмовився від пропозицій клубів з Англії, Іспанії та Італії заради участі у Євро-2020

Про це заявив журналіст Ігор Циганик у програмі "Циганик Live" у YouTube.

За його словами, половину нинішнього сезону Яремчук відіграв на уколах і якби не наважився на операцію, то пропустив би Євро-2020.

"Починаючи з осені, Яремчука турбував гомілкостоп. Лікарі команди говорили, що це можна лікувати терапевтичним методом. На уколах він відіграв півсезону. Завдання "Гента" - продати футболіста, коли він на піку. Наприкінці року Яремчук відчув, що більше не може тренуватися. Він поїхав консультуватися до інших лікарів, досить відомих в Україні. Йому провели обстеження. Якщо він продовжив би грати далі, про Євро-2020 можна було б забути", - розповів Циганик.

Він додав, що Яремчук вирішив робити операцію після розмови з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком.

"Після цього він поговорив з Андрієм Шевченком, той дуже розраховує на Яремчука на Євро-2020. Тому вирішили робити операцію. Потрібно було почистити хрящ, ніяких серйозних проблем з гомілкостопом та ахіллом немає. У нього були пропозиції з АПЛ, Ла Ліги, серії А, деякі клуби цікавилися. Але через операцію вирішили, що найближчі півроку він проведе в "Генті". 5 березня він повинен розпочати бігову роботу", - сказав Циганик.

Роман Яремчук у нинішньому сезоні забив 17 голів та віддав 2 результативні передачі в 30 матчах за клуб.

На рахунку форварда 12 матчів та 5 голів за збірну України.