Зеленський пообіцяв не виганяти шахтарів з роботи

Президент України Володимир Зеленський обіцяє шахтарям вирішити проблеми вугільної галузі, заборгованостей по зарплатам і перспектив роботи шахт

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас в країні більше 50 шахт, 67 тис. Чоловік працює, при цьому ми розуміємо, що таке 67 тис. Чоловік, - це 200 тис. В цілому, це ж сім'ї. Ніхто нікого не викидає. Ви повинні розуміти: ми нормальна влада, нормальні люди," - сказав він в четвер під час відвідування шахти "Межирічанська" у місті Червоноград Львівської області.

Президент також наголосив, що з проблеми реформування вугільної галузі спочатку будуть запропоновані плани, які має розробити уряд, потім вони будуть обговорюватися з суспільством і шахтарями.

"І будемо обговорювати, яку шахту необхідно модернізувати, яка шахта, на жаль, вже не домодернізіруется, і тоді потрібно знайти людям іншу роботу - держава повинна надати, де зарплата така ж або краще, не менш", - сказав він.

Зеленського запросили на зустріч працівників вугільної галузі у Києві 25 лютого, і він в свою чергу зазначив, що до цього заходу вже повинен бути план дій з реформування галузі, хоча б частково погасити заборгованість перед шахтарями і озвучити терміни подальшого остаточного погашення боргів із зарплат.