Платіжки за доставку газу неправильно порахували, бо прив'язались до обсягів минулого року, - Кучеренко

Ексміністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко розповів про те, чому платіжки за транспортування газу нараховані неправильно

Про це він розповів в ефірі програми "Дебати" на Еспресо.TV.

"Якщо почнемо з жінки з Кропивницької області, якій порадили продати собаку. Про депутата, він не просто не фаховий, в нього розуму немає, якщо він в прямому ефірі радить бабусі продати елітну собаку: "Ви можете продати і покрити борги", - сказав Кучеренко.

Він проаналізував цю ситуацію.

"Ця жінка обурювалась, тим, що пенсії 2 тис. грн, отримала рахунок за газ як товар - 1900 грн, і ще рахунок 152 грн - це за розподіл газу, це ось ця друга платіжка, яка з'явилась у нас з вами, починаючи з січня. Жінка ця, що мене трошки, вразило вона не сприймала цю 2-гу платіжку, лише сам основний рахунок за газ", - додав ексміністр.

Він розповів, що у середньому, кінцева ціна нарахувань, тим хто споживає газ безпосередньо: 8%- транспортування, 2 - посередники і 90 - ціна від НАК "Нафогаз", яка регулюється постановою уряду. 

"Я не проти, в принципі, відокремлення плати за окремий вид діяльності, інша річ - його треба правильно порахувати. Вони його порахували неправильно і зараз це визнає Нацкомісія", - додав Кучеренко.

Ексмінстр сказав, що комісія додумалась двічі виставляти платіжки, а це платити 2 комісійні банку.

"Це банальна помилка, хоч робили правильну річ. Неправильно, бо прив'язались до обсягів минулого року, а не до поточного", - підсумував Кучеренко.